Du er her

Hykleri om inklusion fra Lone Myrhøj, Pernille Moesby Laursen, Birgitte Vind & Torben Elsig-Pedersen

I Enhedslisten Vejle bakkede vi lærerne op under lockouten & viste vores solidaritet med deres arbejdskamp, da de demonstrerede foran regionshuset under konflikten. Det skete med uddeling af en folder til støtte for deres kamp.

Samtidigt har jeg opdaget hykleri fra medlemmer af Vejle byråd.

Det drejer sig om Lone Myrhøj (SF), Pernille Moesby Laursen (SF), Birgitte Vind (A), Peter Borup Sørensen (A), Martin Jensen (A) & Torben Elsig-Pedersen (B).

Her under valgkampen har de selv udfyldt et spørgeskema for Danmarks Lærerforening, hvor de nu siger "Inklusion er blevet for meget af en spareøvelse"

Se svar fra / kandidater i Vejle kommune om folkeskolen her (Dlf.org)

Vejle kommune tog allerede sidste år fat på inklusion i folkeskolerne her i Vejle kommune.

Alle i Vejle byråd stemte for inklusionsmodel

Den styringsmodel blev vedtaget af et enigt byråd den 27. juni 2012. Ingen medlemmer stemte imod.

Kun disse medlemmer af Vejle byråd var fraværende:
Jens Ejner Christensen, Karl Erik Lund og Peder Hummelmose

Den blev vedtaget i punkt 153

/ Referat fra Vejle byråd den 27. juni 2012 (Vejle.dk)

Denne model for inklusion er ved at blive indfaset straffer de skoler, der havde mange elever i specialtilbud. Især Midtby skolen er hårdt ramt økonomisk & mister over den 4 årige indfasning kr 3,8 Mio. Det er nedskæring på Midtbyskolen budget på 32,5 procent !

Besparelser på Folkeskoler i Vejle kommune på inklusion vedtaget 27. juni 2012

Kilde: Inklusionsfremmende styringsmodel på specialundervisningsområdet, vedtaget 27. juni 2012

Samtidigt indfører inklusionmodellen en takst, der ryger fra skolerne hvis en elev skal i specialtilbud fremover.

Nogle skoler vil miste kr. 150.000 mens andre skoler kan miste kr. 190.000 per elev, der skal i specialtilbud.

I Enhedslisten Vejle frygter vi, at det vil føre til at elever med behov for specialundervisning ikke får den nødvendige undervisning målrettet barnets behov. Der skal tages udgangspunkt i den enkelte elevs behov & ikke i skolens økonomiske stramme budgetramme.

Især de skoler der mister mange penge kan det være et økonomisk hensyn snarere end et pædagogisk hensyn til barnet, der bestemmer om eleven kommer i et specialtilbud.

Det kan ikke være rigtigt.

Reelt set kan det sætte f.eks. et barn med autisme, ADHD eller asperbergers år tilbage rent undervisningsmæssigt. Samtidigt kan disse børn få reelle traumer, der gør at de ikke får de nødvendige redskaber til at kunne klare livet som voksen. Denne form for "inklusion" kan føre til eksklusion & måske endda mobning på de enkelte skoler.

Det vil også sætte lærerne under øget pres i en klasse med en eller flere børn med behov for specialundervisning. Samtidigt kan en elev med autisme måske af ren & skær frustration over manglende faste rammer forstyrre undervisningen.

Samtidigt vil den faglige ekspertise, der eksisterer i de nuværende bliver smurt ud i et endnu tyndere lag på de andre skoler.

Dermed vil undervisningen for elever med handicap over årene bliver dårligere & det vil uvilkårligt føre til øget behov for Særlig Tilrettelagt Undervisning (STU) på Center for Specialundervisning for Voksne (CSV). Et tilbud som Vejle byråd nu vil beskære med yderligere kr. 500.000,- per 1. januar 2014 & frem.

Denne model for inklusion bør ændres.

Eleven skal i centrum.

Frem for alt skal et samlet forenet byrådsparti stilles til ansvar for deres hykleri & vildledning af lærerne ved valget den 19. november 2013.

Stem på Enhedslisten.

Flemming Leer Jakobsen
Kandidat for Enhedslisten Vejle

Facebook Comments Box